Caca de pinguini observată din spațiu crește numărul coloniilor de pinguini împărați

Petice de caca de pinguini observate în noile imagini satelitare de înaltă rezoluție ale Antarcticii dezvăluie o mână de colonii mici de pinguini împărați anterior trecute cu vederea.

Opt colonii noi, plus trei nou confirmate, ridică numărul total la 61 – cu aproximativ 20% mai multe colonii decât se credea, au raportat cercetătorii pe 5 august în Teledetecție în ecologie și conservare. Aceasta este vestea bună, spune Peter Fretwell, geograf la British Antarctic Survey din Cambridge, Anglia.

Vestea proastă, spune el, este că noile colonii tind să fie în regiuni extrem de vulnerabile la schimbările climatice, inclusiv câteva pe gheața de mare. Un grup nou descoperit locuiește la aproximativ 180 de kilometri de țărm, pe gheața mării care învăluie un aisberg înfundat. Studiul este primul care descrie astfel de locuri de reproducere offshore pentru pinguini.

Guano pinguin apare ca o pată maro-roșcată pe zăpada albă și gheață (SN: 3/2/18). Înainte de 2016, biologul de pinguini Fretwell și BAS Phil Trathan au căutat petele revelatoare din imaginile de la sateliții Landsat ai NASA, care au o rezoluție de 30 de metri pe 30 de metri.

imagine prin satelit a coloniei Ninnis Bank
Pinguinii împărați au transformat un inel de gheață de mare în jurul unui aisberg într-un loc de reproducere. Colonia necunoscută anterior a fost găsită lângă Ninnis Bank, un loc la 180 de kilometri în larg, datorită unei pete maro (săgeată) lăsată de caca de pinguin.PT Fretwell și PN Trathan/Teledetecție în ecologie și conservare 2020

Lansarea sateliților Sentinel ai Agenției Spațiale Europene, cu o rezoluție mult mai fină de 10 metri pe 10 metri, „ne face capabili să vedem lucrurile cu mult mai multe detalii și să alegem lucruri mult mai mici”, cum ar fi pete mai mici de guano reprezentând mai mici. colonii, spune Fretwell. Numărul noii colonii crește, prin urmare, populația estimată de pinguini împărați cu cel mult aproximativ 10% sau 55.000 de păsări.

Spre deosebire de alți pinguini, împărații (Aptenodytes forsteri) își trăiesc întreaga viață pe mare, alimentându-se și reproducându-se pe gheața de mare. Acest lucru le crește vulnerabilitatea la încălzirea viitoare: chiar și scenariile moderate de emisii de gaze cu efect de seră se estimează că vor topi o mare parte din gheața marginală din jurul Antarcticii (SN: 4/30/20). Lucrări anterioare au sugerat că această pierdere de gheață ar putea scădea populațiile de pinguini împărați cu aproximativ 31% în următorii 60 de ani, o evaluare care schimbă starea de conservare a păsărilor de la aproape amenințate la vulnerabile.